LogisticaManagement

Controlul ar trebui sa genereze disciplina si dupa aceea rezultate

Eu tot timpul cand vorbesc despre logistica vorbesc despre disciplina si control. De fapt control si disciplina! Nu prea pot exista una fara cealalta. Nu poate exista disciplina fara control si nici control fara disciplina. De fapt, in foarte , foarte rare cazuri, poate exista disciplina fara control. Cand gasiti disciplina fara control la un om faceti tot posibilul sa pastrati acel om in companie. In viata asta disciplina este totul! Este mai importanta decat cunostiintele si decat inteligenta. Daca esti disciplinat poti obtine lucruri si fara sa stii sa le faci, pentru ca vei invata. la fel si fara sa fii inteligent, dar disciplinat. Dar daca esti inteligent sau stii sa faci lucruri fara sa fii disciplinat nu prea resusesti.

Controlul este cel care impune disciplina. Asta e o chestiune pe care toata lumea ar trebui sa o stie. Asta naste o intrebare: cat control ar trebui sa fac pentru a obtine disciplina si rezultate? Asta e o intrebare pe care ar trebui sa v-o puneti toti daca sunteti intr-o functie de management.

Cat control ar trebui sa fac ca sa obtin disciplina si rezultate?

In acest articol nu discut despre cum ar trebui controlat ci despre cat control ar trebui sa fac. Unii mangeri dupa ce descopera controlul si vad ca functioneaza au tendinta de a exagera. Au tendinta de a supra controla. Supra controlul e daunator pentru ca cu cat controlezi mai mult oamenii au tendinta sa nu isi mai asume propriile actiuni. Pentru ca vor zice ca cei care controleaza trebuie sa vada daca ei gresesc sau nu. SI daca controlul nu vede asta inseaman ca el face bine ceea ce fac.

Controlul are un element de control propriu, autocontrol, si de control extern. Cand controlul extern devine prea mult, dispare componenta de autocontrol. Conmponenta de autocontrol este importanta pentru ca educa mai bine, il face pe om sa evolueze pentru ca isi constientizeaza greselile si costa mai putin. Daca nu te intereseaza celealte aspecte macar aia cu costul ar trebui sa te intereseze.

Iti dai seama ca faci prea mult control cand oamenii incep sa nu-si mai asume greseleile pe care le fac. Iar asta duce, de foarte, foarte multe ori la pierderi de performanta. Prin control initial trebuie sa obtii disciplina si abia apoi rezultate. Cand ai obtinut disciplina controlul trebuie rarit si focusat pe rezultate prin disciplina.

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un comentairu cu parerea ta. Daca nu ti-a placut nu-mi spune asta ca ma vei motiva a te fac sa intelegi. Si voi fi pe capul tau in permanenta. Fa-te ca ai inteles, te rog! 🤣

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

4 comentarii la „Controlul ar trebui sa genereze disciplina si dupa aceea rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *