Comparatie costuri SmartTerm si concurenta

In acest articol o sa va fac un calcul de costuri intre sistemul de monitorizare temperatura SmartTerm si concurenta. O sa vedeti care sunt costurile noastre si care sunt costurile din piata.

Comparatie de costuri

Am facut un tabel ca sa fie mai usor de urmarit si la final o sa va fac calculul pentru un sistem simplu format din 5 senzori plasati intr-o singura locatie. In felul asta puteti vedea costurile si diferenta de costuri pe sistem. Trebuie luat in calcul insa ca senzorii SmartTerm pot functiona si independent fara a face parte neaprat din sistem. asta la concurenta e posibil doar in anumite cazuri.

Asa arata tabelul:

O sa fac calculul acum pentru un sistem format din 5 senzori plasat intr-o singura locatia atat la SmartTerm cat si la concurenta, pe 1 an de zile.

Concurenta

Avem nevoie de urmatoarele:

  • 5 senzori de temperatura pret total 375-500 Euro
  • 1 datalogger pret total 120-180 de euro
  • server (cu soft, de fapt se plateste licenta soft si transmisia datelor) 5 senzori 5-8 euro per senzor pe luna x 12 luni pret total 300-480 euro/an (am mers pe varianta cloud fara server in locatie client si la fel vom face si la SmartTerm) – pretul se modifica daca se mai adauga senzori ulterior
  • costuri cablare si manopera (estimativ 15 euro pe senzor) – pret total 75 euro

Cosutrile totale pe 1 an: 870 de euro minim si 1235 de euro maxim. La asta se mai pot adauga niste costuri neprevazute legate de montajul sistemului (etansarea peretilor de exemplu).

SmartTerm

Avem nevoie de urmaotarele:

  • 5 senzori de temperatura pret total 400 Euro
  • Soft monitorizare temepratura – Gratuit la 5 senzori
  • Server (mergem pe varianta cloud inchiriat) – 5 euro pe luna x 12 luni pret total 60 de euro pe an (nu se modifica pretul daca mai adaugati senzori)
  • Costuri cu cablarea – nu exista
  • Costuri router wireless in locatie (mergem pe varianta ca nu exista retea wireless acolo) pret total 30 euro

Cosutirle totale pe an SmartTerm pe 1 an – 490 de euro

La ambele ssiteme am luat in calcul cablarea sistemului nu cablarea necesara pentru energia electrica. Cablarea necesara pentru energia electrica este necesara la ambele ssiteme (daca e cazul si nu e deja trasa in locatie).

Dupa cum vedeti diferenta de pret intre cel mai mic pret pe sitem pe 1 an la concurenta si SmartTerm este de 390 de euro. Trebuie sa luati in calcul ca daca la SmartTerm vrei in viitor sa mai adaugati senzori vei plati doar senzorii si atat. La concurenta daca vreti sa faceti acest lucru te vor costa senzorii, manopra si materialele de instalare, taxa lunara pe fiecare senzor. Adica costurile se maresc substantial la concurenta.

De asemenea, daca discutam de mai multe locatii (filiale), la sistemul de monitorizare temperatura SmartTerm trebuie sa cumparati doar senzorii si eventual inca un router wireless (daca nu exista deja in locatie, cele mai multe locatii avand deja routere wireless). La concurenta va trebuie senzorii, datalogeerul, cablare si manopera, taxa lunara pe fiecare senzor.

Daca te-am convins poti achizitiona sistmeul de aici: SmartTerm – sistem smart de monitorizare temperatura

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Care e diferenta dintre sistemul SmartTerm de monitorizare temperatura si concurenta

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Comparatie costuri SmartTerm si concurenta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *