Ce inseamna supply chain

ce inseamna supply chain
ce inseamna supply chain

Am scris articolul acesta special pentru a in explica ce inseamna supply chain. Daca ai auzit acest termen si nu stii ce inseamna ai ajuns la locul potrivit.

In acest articol veti afla urmatoarele informatii:

  • ce inseamna supply chain

Supply chain este un cumul de activitati si procese care se intampla succesiv pana cand marfa ajunge la clientul final si inapoi pana cand banii ajung inapoi la producatorul produsului.

Supply chain se traduce in romana ca lant de distributie. Termenul vine din engleza, asa cu v-ati prins deja. Foarte multi termeni in zona de business o sa vedeti ca vin din engleza.

Ce inseamna supply chain?

Am sa va dau un exemplu de masa si cunoscut ca sa intelegeti mai bine: berea. Lantul de distributie (supply chian-ul) este format in cazul asta din: producatorul de bere care il furnizeaza unui distribuitor (firma care distributie berea), firma de distributie o duce unui retailer (magazin mare de vanzare), iar voi cumparati bedea de la retailer. Voi sunteti cei care inchideti lantul de distributie (supply chain).

Lantul de distributie poate fi mai lung sau mai scut depinde de cel car eil construieste si cel care e dominat in lant. In cazu; de mai sus lantul a inceput de la producator. Daca insa includem si furnizorii producatorului atunci lantul se lungeste si cu acestia. Producatorul are nevoie de materii prime pentru a fabrica berea: hamei, malt etc. Acestea sunt produse de asemenea de alti producatori care pot intra in lantul de distributie (supply chain).

Cam atat despre ce inseamna lantul de distributie (ce inseamna supply chain), Daca vreti sa aflati mai multe puteti veni la cursurile d elogistica pe noi le organizam: Cursuri logistica

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre logistica si supply chain viziteaza periodic blogul. In fiecare saptamana apar articole noi pe blog.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *