Ce inseamna put-away

ce inseamna put-away
ce inseamna put-away

Put-away este un termen folosit de sistemele WMS pentru a desemna o operatiune specifica din depozitul de marfa. Termenul este unul care vine din engleza, iar in traducere libera inseamna a da deoparte.

Din acest articol vei afla uramtoarele informatii:

  • ce inseamna put away;
  • in ce context se foloseste termenul;

Ce inseamna put away

Intr-un depozit de logistica prima operatiune care se face atunci cand marfa soseste in depozit este operatia de receptie. Dupa ce se se finalizeaza operatiunea de receptie marfa trebuie data la o parte (put-away) din zona de receptie. Ea trebui dusa in alta zone din depozit, de obicei in zona de stocare (dar nu numai). Aceats operatiune este necesara pentru a elibera zona de receptie pentru o noua receptie.

In romaneste operatiunea se traduce prin mutarea marfurilor din zona de receptie in alta zona. Deci, operatinea asta de put-away este de fapt o operatiune de mutare a marfurilor din anumite zone a depozitului in alte zone a depozitului . Asta pentru a face loc altor marfuri si pentru a nu bloca fluxul in cazul in care fluxul este continuu. De fapt, atunci cand ganditi operatiile din depozit, e bine sa le ganditi in flux continuu pentru ca nu stiti ce se va intampla in viitor si e bine sa fiti pregatiti.

Termenul, asa cum va spuneam, este folosit si impamantenit mai degraba in sistemele WMS decat in limbajul normal de logistica din Romania. Nu o sa  intalniti denumirea asta in depozitele unde nu exista un WMS sau la oameni care au lucrat doar in depozite fara WMS.

Motivul pentru care am scris acest articol a fost sa va explic ce inseamna put-away pentru ca poate parea derutant pentru cei care nu au lucrat pana acum cu Un sistem WMS si care iau contact cu acest termen fara sa stie ce inseamna.

In WebWMS nu folosim acest termen ci folosim traducerea lui aceea de mutare marfa.

 

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *