Ce inseamna operator date

In articolul asta o sa va vorbesc despre ceea ce inseamna operator date. Daca o sa citesti articolul asta pana la final o sa afli urmatoarele:

  • ce inseamna operator date;
  • ce operatii face operatorul de date;

Ce inseamna operator date

Operator date este o functie din structurra de functii logistice care se ocupa cu operarea datelor. De obicei introduce date in computer, Aceasta operatie este necesara deoarece informatiile vin din diverse surse.

E vorba de informatiile necesare functionarii departamentului de logistica. Functia exista si in alte departamente pentru ca si in alte departamente exista necesar de introducere si prelucrare date.

Functia este necesara deoarece informatiile vin din mai multe surse, iar aceste informatii, de foarte multe ori, nu sunt in format electronic. De exemplu: informatiile referitoare la comenzi pot veni pe email, telefonic, uneori prin sms etc. Toate aceste informatii trebuiesc introduse in ssitemul informatic, acolo unde exista un astfel de sitem.

Ce operatii face un operator date

Operatiile efectuate sunt, de obicei introducere de date in cmputer. Fiecare firma foloseste sisteme diferite, ma refer aici la softurile din interiorul firmei. Pentru a introduce datele operatorul de date trebuie sa intre in anumite ferestre ale softului si sa completeze datele din formulare.

Trebuie sa se asigure ca datele introduse sunt corecte si conforme cu documentele de pe care introduce acele date. De bicei datele introduse sunt date referitoare la stocuri, la comenzi de la clienti, la produse, modificari de date deja introduse anterior in soft etc.

Pentru a putea face aceste operatii este necesar sa cunoasca cum functioneaza sistemul software. Datorita faptului ca sistemele software difera, de obicei, la intrarea pe post i se face un training pentru operarea in sistemul software.

Operatiile nu sunt foarte complicate si odata invatati pasii acestea devin simple si repetitive.

In multinationale cad se discuta despre acest post se face referire la denumirea data entry.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe acesta: Ce inseamna gestionar

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *