Ce inseamna inbound si outbound transport

Daca vrei sa stii ce inseamna inbound si outbound transport ai ajuns in locul potrivit. Daca vrei citi acest articol pana la final vei afla urmatoarele:

  • ce inseamna inbound si outbound transport
  • unde se folosesc aceste denumiri

Ce inseamna inbound si outbound transport

Inbound si outbound transport se refera la transporturile care intra si care ies dintr-o companie. Compania este, de obicei, o companie de distributie, de productie etc. De obicei, inbound se refera la transporturile care intra in companie. Outbound transport se refera la transporturile care pleaca din firma. Asta inseamna livrarile firmei catre clienti.

Termenele de inbound si outbound sunt preluate din engleza si sunt folosite de obicei la firmele multinationale. In firmele romanesti de foloseste de obicei intrari de la clienti pentru inbound si livrari pentru outbound.

In industria de transport, dupa anii ’90, odata cu patrunderea companiilor straine au inceput sa se foloseasca acesti termeni. Tinand cont ca sunt foarte multe firme straine in Romania termenii au devenit oarecum obisnuiti.

In foarte multe situatii o sa mai auziti si prescurtarile acestor termeni de in si out. Se refera la acelasi lucru la care se refera si termenii despre care discut aici in transport.

Unde se folosesc aceste denumiri

Acesti termeni se folosesc, de obicei, in companiile multinationale. Managerii care vin din afara tarii sunt foarte familiarizati cu acesti termeni. Dar ei incep sa fie folositi si in comapniile romanesti. Asta se intampla datorita oamenilor care vin din multinationale in companiile romanesti si se angajeaza in logistica sau transport.

Sper ca am reusit sa iti explic suficient de bine pentru a intelege acesti termeni. Sper sa ii poti folosi corect de acum inainte in viata ta profesionala.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Comanda de transport

Pentru a populariza mai mult subiectele scrise de mine poti transmite articolul prietenilor tai de pe retelele sociale. Sigur ii va interesa si pe ei.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *