Ce inseamna implementare de soft

implementare de soft
implementare de soft

In articolul asta o sa va explic ce inseamna implementare de soft pentru cei care deja nu stiti asta. Implementarea de soft este un proces complex care se intampla atunci cand un soft de business se doreste a fi folosit in companie. Softurile de business sunt ERP, WMS, TMS, BI, CRM etc.

Din acest articol vei afla urmatoarele:

  • in ce consta procesul d eimplementare soft
  • cate companii participa;

In ce consta procesul de implementare soft

Procesul in sine consta in instalarea softului pe serverele companiei (sau mai nou in cloud). Urmeaza apoi configurarea acestui soft astfel incat sa se potriveasca necesitatilor companiei. Implementarea de soft este un proces complex si de durata pentru ca necesita mai multe modificari. In urma acestor modificari procesele fizice din companie sa fie emulate in softul care se doreste a fi implementat.

Un soft de business este facut astfel incat sa se potriveasca cu cat mai multe industrii. De aceea are procese generale, iar uneori mai complicate decat e necesar sau decat se cere in compania vizata. De aceea, un astfel de proces de implementare soft are scopul de a aduce aplicatia la nivelul la care compania o doreste.

Cate companii participa in procesul de implementare de soft

In procesul de implementare de soft sunt prinse 2 sau mai multe companii:

-o companie este cea furnizoare a solutiei software,

-o companie este cea care implementeaza solutia software. In cazul unor solutii software compania care implementeaza solutia software este diferita de compania care l-a produs.

-compania care furnizeaza echipamentele tehnice (gen cititoare de coduri de bara, POS-uri etc ) si , recomandat,

-o companie de consultanta care sa asiste compania la care se implementeaza solutia in procesul de selectie a solutiei si in procesul de implementare.

Fiecare dintre cei implicati au roluri bine definite in proces. De obicei, exista un singur punct de coordonare si control. Acest rol poate fi luat ori de compania la care se implementeaza, ori de compania de consultanta, ori de compania care implementeaza. E recomandat, datorita faptului ca procesul de implementare de soft este un proces complex care necesita cunostiinte interdisciplinare de management, IT, optimizare de procese, project management, ca in acest proces compania la care se implementeaza sa fie asistata de o companie de consultanta care are expertiza pe aceste domenii si care are experienta in implementare de soft.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri va stau la dispozitie si va raspund la ele. Retineti ca noi suntem o companie de consultanta si avem expertiza si experienta in implementari de solutii software. De aceea, va putem oferi ajutor intr-un proces atat de complex.

Datele mele de contact sunt in partea de sus a paginii.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *