Ce inseamna ETA in transport

In acest articol as vrea sa va vorbesc despre ceea ce inseamna ETA in transport. ETA este un parametru folosit in transport. Daca vei citi acest articol pana la final vei afla urmatoarele informatii:

  • ce inseamna ETA in transport
  • cum folosesti ETA in transport

Ce inseamna ETA in transport

ETA este denumirea in engleza a parametrului denumit timpul estimat de ajungere la destinatie. In engleza ETA este acronimul de la Estimated Arrival Time.

Asa cum ii spune si numele ETA iti spune care e data si ora estimata de finalizare a unei curse sau al unui traseru. Aceasta este o estimare si nu un parametru exact pentru ca depinde de mai multi factori. In mod normal la orice ruta cunoastem distanta care trebuie parcursa. Pentru a determina timpul ne trebuie viteza de deplasare.

Daca ne deplasam cu masina, viteza de deplasare nu poate fi constanta. Nu poate fi constanta pentru ca apar conditiile de trafic si circulam pe diverse drumuri cu diverse regimuri de viteza. Cu toate astea sistemele de navigatie reusesc sa estimeze destul de exact ETA. Sistemele de navigatie folosesc o valoare medie a vitezei de deplasare si calculeaza ETA in functie de asta.

Ca exemplu, se stie ca viteza medie a unui autoturism in Romania pe drumuri nationale este intre 65 si 70km/h. Sistemele de navigatie gen Google Maps sau Waze folosesc informatii si mai acurate deoarece iau informatii despre ETA din trafic in timp real. Asta inseamna ca au informatii reale despre viteza medie de deplasare pe diverse portiuni de drum.

Cum folosesti ETA in transport

ETA este foarte important in transport pentru ca te ajuta sa stii cand va fi masina la destinatie. Informatia asta te auta sa stii cand poti sa-i cauti o noua incarcare pentru a nu sta prea mult timp fara incarcare. De asemenea, te ajuta sa iti informezi clientii despre data si ora de ajungere la destinatie.

Informatia asta il ajuta pe client sa se pregateasca pentru a receptiona marfa.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce inseamna aviz de insotire

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Un comentariu la „Ce inseamna ETA in transport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *