Ce inseamna ERP

ce inseamna erp
ce inseamna erp

Nu stii ce inseamna ERP? Ai ajuns aici, pe blogul meu, si am sa-ti explic ce inseamna ERP astfel incat sa pleci lamurit de aici dupa ce vei citi acest articol.

Citind acest articol pana la capat vei afla urmatoarele informatii:

  • ce inseamna ERP
  • DIn ce este compus un ERP

ERP este un acronim de la Enterprise Resource Planning. In traducere din engleza in romana asta inseamna planificare resurselor companiei. Asa cum cred ca v-ati dat seama atunci cand discutam despre ce inseaman ERP discutam despre in solutie software care face managementul si planificare resurselor unei companii.

Ce inseamna ERP (de fapt, mai pe intelesul tau)?

ERP este o solutie software care ajuta angajatii din companii si managementul sa poate tine evidenta si sa poata planifica folosirea resurselor. Cand discutam de resursele unei companii discutam de:

-resurse umane (cele mai importante resurse ale unei companii, inca..);

-resurse financiare,

-produse sau servicii,

-clienti etc.

Fiecare din aceste resurse necesita menagement si planificare pentru a putea fi folosita judicios si eficient. Cu alte cuvinte, simplistic vorbind, ERP reprezinta un soft care stie tot ce misca intr-o companie.

Din ce este compus un ERP

Un astfel de soft ERP este format dintr-o interfata si o baza de date. intrfata fiind zona in care utilizatorul lucreaza. Baza de date este zona in care se stocheaza datele, date care sunt introduse de utilizator prin intermediul interfetei.

Un soft ERP are mai multe module: modul de preluare comenzi, modul de livrare si facturare, modul de raportare, modul financiar contabil, modul de resurse umane, modul de marketing vanzari etc.

O astfel de solutie software necesita un proces complex de implementare, ia rpentru asta se poate apela la o firma de soft (care are si softul si face si implemntarea) sau la firma care ajuta compania care plateste sa faca implementarea (un astfel de serviciu avem noi, iar daca doriti sa discutam despre un astfel de serviciu va rog sa ma contactati). Ultima varianta este recomandata pentru a asigura transparenta procesului si siguranta ca lucrurile se desfasoara corect si nu esti inselat.

Daca ti-a placut articolul sigur iti va placea si urmatorul: Implementare solutie software

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Ce inseamna ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *