Ce inseamna asigurare CARGO in transport

Daca vrei sa stii ce inseamna asigurare cargo in transport ai ajuns in locul in care vei afla asta. Citind acest articol pana la final vei afla urmatoarele:

  • ce inseamna asigurare Cargo in transport
  • cum te ajuta asigurarea asta

Ce inseamna asigurare Cargo in transport

Daca te intrebi ce inseamna asigurareCcargo in transport in urmatoarele randuri vei afla. Asigurarea Cargo este numita si asigurarea proprietarului marfurilor. Dupa cum asigurarea CMR este numita asigurarea transportatorului. Un transportator nu poate face asigurare Cargo ci numai CMR. Daca vrei sa afli mai multe desapre asigurarea CMR poti citi aici.

Asigurarea Cargo fata de asigurarea CMR asigura marfurile pe perioada cat ele sunt transportate incluzand si alte operatiuni. Asa dupa cum ai vazut asigurarea CMR asigura marfurile cat ele sunt in masina. Spre deosebire de CMR asigurarea Cargo e mult mai cuprinzatoare. In aceasta asigurare intra si operatiunile de incarcare descarcare si operatiunile de tranzit prin depozite. De exemplu: daca ai marfa de transportat de la Bucuresti la Cluj si transportatorul face o transbordare a marfurilor in Brasov, asigurarea Cargo asigura inclusiv aceste operatiuni. Deci, ca sa fie clar, tu ca proprietar al marfurilor este asigurat pe toate operatiile cat marfa pleaca din Bucuresti pana cand ajunge la Cluj.

Esti asigurat inclusiv daca transportatorul fura marfa partial sau total. E bine daca ai asigurare Cargo sa ii spui transportatorului de ea. In cazul unei daune tu iti iei banii de la asigurator, iar acesta se indrepta impotriva transportatorului. Asta pentru a recupera prejudiciul.

Cum te ajuta asigurarea asta

Asigurarea asta te ajuta pentru ca nu mai conteaza daca transportatorul are sau nu CMR. E bine sa aiba pentru ca in caz de dauna asiguratorul tau se va indrepta catre el, iar daca el nu are CMR valabil va plati daunele.

Ca transportator trebuiesa ai asigurate toate tronsoanele de transport, dar se poate face o smecherie. Eu am dicutat cu asiguratorii cand lucram la firme de transport sa facem noi Cargo in numele clientilor. Sa va explic: asigurarea Cargo e pe numele clientului, dar noi ca transportator o plateam. Discutam cu asiguratorul sa scoata regresul din polita asta pentur a nu face regres importiva noastra. In felul asta castigam si noi, si clientii si asiguratorul. Noi castigam pentru ca erau acoperite toate tronsoanele si nu se plateau 2 asigurari: un Cargo si un CMR pe aceiasi marfa. Clientul castiga ca era asigurat si nu platea el. Asiguratorul castiga pentru ca incasa bani mai multi decat pe un CMR prin chestia asta.

In final toata lumea era multumita si lucrurile functionau bine.

Daca ti-a placut articolul asta despre ce inseamna asigurare Cago in transport te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Fisier monitorizare stivuitoare

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *