LogisticaManagement

Ce fac consultantii in consultanta de business

Probabil ca te-ai intrebat ce fac consultantii atunci cand iti ofera consultanta de business. Eu sunt consultant si ofer consultanta pe zona de logistica si supply chain, asa ca am sa-ti explic ce fac eu. In acest articol vei citi despre urmatoarele:

  • ce fac eu intr-un proiect de consultanta
  • cum te pot ajuta sa obtii plus valoare.

Ce fac eu intr-un proiect de consultanta.

Asa cum ti-am spus mai sus eu sunt consultant si ofer consultanta de business pe zona de logistica si operational. O sa-ti explic mai intai cum trebuie sa vezi un proiect dezvoltat cu un consultant.

In primul rand un consultant vine sa suplineasca nevoia de cunostiinte (know-how) care iti lipseste in companie. Eu vand timp si cunostiinte. Asta sunt produsele pe care eu ti le ofer in proiectul de consultanta. Datorita faptului ca expertiza si experienta consultantului este mare el trebuie sa-ti aduca mai multi bani decat sumele cu care il platesti. De fapt, consultantul se plateste singur, asta este filozofia dupa care lucrez eu.

Intr-un proiect de consultantam in prima etapa, cea de audit, eu inteleg business-ul clientului si modul cum el lucreaza. Este o etapa extrem de importanta si necesara pentru a putea vedea cum si ce se poate optimiza mai departe.

In urma etapei asteia tu vei obtine o radiografie a zonei auditate si recomandari pentru ceea ce trebuie facut in viitor. Eu, spre deosebire de alti consultanti. iti ofer solutiile de rezolvare a problemelor inca de la finalul acestei etape. Adica stii unde te afli (radiografia zonei auditate), unde ar trebui sa fii si cum ajungi acolo (sugestiile de imbunatatire).

Urmatoarea etapa este cea de implementare a sugestiilor. Aici este, de fapt, vei avea cea mai mare contributie a mea ca si consultant in proiectul de consultanta de business. De obicei, dupa prima etapa poti obtine un randament de 200% sau mai mult. Dupa etapa asta de implementare randamentele pot fi de 500% sau mai mult (randament inseamn ROI). Asta pentru ca eu reusesc sa fac lucruile sa mearga si sa se intample. Cu ajutorul tau si al echipei. Am experienta si uneltele necesare pentru a face implemntarile mai rapid si ai usor.

Cum te pot ajuta sa obtii plus valoare

La final, dintr-un proiect de consultanta de business, tu trebuie sa obtii o valoare suplimentara mai mare decat ceea ce ai platit consultantului. Eu te ajut sa obtii plus valoare prin mai multe cai:

  • reduceri de costuri. Se face, de obicei, prin optimizare de procese, reduceri de stocuri, planificare mai buna in utilizarea resurselor, implementare de solutii software;
  • planificare si control. Este ceea ce lipseste foarte mult organizatiilor si companiilor. Fara un sistem de control eficient si fara planificare e foarte greu sa obtii rezultate. Eu te ajut sa imbunatatesti substantial planificarea si sa creezi sau sa utilizezi instrumente noi si eficiente de control. Partea de control eficient si inovativ este marele meu atuu in aceste proiecte.
  • marirea increderii echipei. Increderea ca lucrurile se pot intampla este foarte erodata in companii. Echipa si oamenii nu mai au incredere ca lucrurile se pot schimba si ca pot evolua. Asta pentru ca au incercat de foarte multe ori si au esuat. Eu te pot ajuta sa schimbi asta. In proiectele mele de consultanta te ajut ca lucrurile sa iasa. Asta pentru ca totul depinde de modul de abordare a problemelor. Experienta mea ma ajuta sa abordez problemele si situatiile intr-un mod diferit fata de ceea ce ai incercat pana acum. Asta e si motivul pentru care am o rata mare de sucess. Oamenii vad asta si invata cum sa faca cand lucreaza cu mine, astfel ca lucrurile vor functiona si dupa ce plec eu de acolo. Asta este cel mai important: oamenii isi recapata increderea si invata metodologia prin care pot aborda situatiile astfel incat sa reuseasca in ceea ce isi propun.

Expertiza si experienta sunt lucruri care nu se invata la scoala, iar un consultant bun ti le aduce intr-un proiect de consultanta de busines. Daca vrei sa vezi care sunt serviciile pe care ti le ofer te invit sa intri in aceasta pagina: Servicii de consultanta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce inseamna S&OP Plan

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

4 comentarii la „Ce fac consultantii in consultanta de business

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *