Transport si distributie

Ce as face eu acum daca as fi transportator

Am fost saptamana asta la conferinta “Am marfa, caut tansport” o conferinta axata mult pe partea de transport rutier de marfuri. O gramada de transportatori au fost acolo, si ceve reprezentanti ai autoritatilor. Pe langa certurile normale intre transportatori si CNAIR s-a mai discutat despre pachetul de mobilitate. Da, e vorba de acel pachet de mobilitate de care se discuta de peste 6 ani. Cel putin de atunci stiu eu, de prin 2016 cred ca a inceput saga asta.

Pe scurt, pachetul asta de mobilitate a fost atacat la curtea de justitie a UE. Unii dintre transportatori sunt extrem de optimisti ca acest pachet nu va fi pus in aplicare pentru ca actiunea de la curtea de justitie a UE va avea succes. Eu, unul, daca as fi transportator nu as fi asa de optimist.

Din punct de vedere business nu e bine sa fii prea optimist. E bine, mai degraba, sa fii pesimist. Eu, am invatat sa fiu pesimist pentru ca asta e de ajutor. Cand esti pesimist si ies treburile ai motive de bucurie. Cand esti optimist si nu iti ies intri in depresie.

Ce as face eu daca as fi transportator

Daca as fi transportator as fi pesimist! Si as merge pe varianta ca pachetul de mobilitate va trece si va fi implementat. SI atunci va trebui sa-mi aduc masinile acasa odata la 8 saptamani. Ce voi face atunci daca acum nu fac nimic? Atunci nu voi avea mari sanse sa rezolv din problemele create mie ca transportator. Daca insa ma apuc acum de treaba am mari sanse sa mai rezolv din probleme. Poate nu toate, dar multe dintre ele le voi putea rezolva.

Adica sa ma apuc sa gasesc clienti care sa-mi dea marfa sa ma intorc in tara. Si sa-mi gasesc clienti care sa-mi dea marfa sa plec de aici. Pentru ca asta e o problema mai mare pentru un transportator si mai greu de rezolvat. Asa cum izcea un domn, Romania nu mai exporta nimic. Doar importam si atat, iar trendul este sa importam din ce in ce mai mult.

Eu asta as face daca as fi transportatot si asta te sfaturesc si pe tine sa faci. Apucandu-te de acum de treaba reduci presiunea.

Daca iti place articolul ti-l recomand si pe acesta: Logistica buna nu te poate scoate din criza

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *