Cat de usor se instaleaza sistemul de masurare si monitorizare temperatura SmartTerm

Sistemul nostru de masurare si monitorizare temperatura se numeste SmartTerm, iar in acest articol as vrea sa va explic cat de usor se instaleaza componentele.

Sistemul e format din 3 componente: senzorii de masurare temperatura si umiditata, softul de monitorizare tmeperatura si serverul de monitorizare tmeperatura.

O sa incep cu senzorii de masurare si monitorizare tmeperatura.

Montare senzori de masurare si monitorizare temperatura

In pachetul pe care vi-l livram exista senzorul de monitorizare tmeperatura si adaptorul de alimentare. Adaptorul e unul care funizeaza 5v si 2 A, adica un adaptor de telefon mobil cu micro usb. Dupa ce comandati senzorii o sa fiti sunati si o sa va cerem datele de conectare la reteua wireless, adica numele retelei si parola. Parola o puteti trimite criptata sau in clar, depinde cum alegeti. Asta pentru a primi senzorrul deja setat de catre noi. In cazul asta cand scoateti senzorul de monitorizare temperatura din cutie il alimentati la curent si el se conecteaza automat le reteaua dumneavoatra wirelss.

Din momentul ala el incepe sa functioneze si il puteti accesa pe IP-ul lui. Pentru a vedea IP-ul trebuie sa va conectati la routerul wireless si sa vedeti ce IP i-a alocat ruterul. Intrati pe acel IP ( va fi ceva de genu 192.168.1. .. ) intr–un browser web si puteti accesa interfata senzorului. Nu e necesar sa trageti cabluri, sa chemati electricieni sau alti meseriasi. Totul simplu si eficient!

Daca nu doriti sa ne dati datele de la reteuaua wireless pentru a primi senzorul deja configurat puteti face dumneavoastra asta. Cand primiti senzorul trebuie sa scoateti cardul de memorie si sa transferati pe acel card un fisier in care veti completa datele de conectare la wireless. Fisierul vi-l dam noi si va spunem ce trebuie sa faceti pas cu pas. Totata operatia dureaza sub 3 minute! Introduceti cardul de memorie in senzor si el va functiona.

Cum se instaleaza softul de monitorizare temperatura

Daca achizitionati si serverul de la noi totul vine configurat si instalat, doar bagati serverul in priza si setati in interfata senzorilor ip-ul serverului care care sa transmita date si sistemul va functiona. Va trebuie 1 singur server si un singur soft de monitorizare oricate locatii ati avea. Serverul poate duce cateva mii de senzori care transmit date in acelasi timp. Softul este gratuit daca cumparati mai mult de 5 zenzori.

La fel ca si in cazul senzorilor softul de monitorizare temperatura si umiditate si serverul le desfaceti di cutie, le bagati in priza si functioneaza. E bine sa alocati serverului un IP fix in reteua interna si daca aveti mai multe locatii trebuie sa maifaceti cateva setari la router pentru ca senzorii din alte locatii sa poata comunica cu serverul. Toate aceste setari dureaza maxim 2 minute si daca nu aveti personal specializat va ajutam noi remote. Nu va trebuie cabluri, electricieni sau alti mesteri.

Cam atat de usor este! Intrebati si la concurenta sa vedeti cat de complicat este si cati metri de cabluri va trebuie, ce meseriasi trebuie a chemati si cat de usor e sa extindeti sistmeul. La SmartTerm nu trebuie sa spargeti pereti sau sa montati senzorii in anumite locuri. Ii puteti monta oriunde si cati vreti. Daca vreti sa mai puneti senzori ulterior, nu trebuie decat sa mai cumparati un senzor il bagati in priza si ii setati IP-ul serverului catre care sa transmita si senzorul va functiona.

Nu aveti costuri suplimentare lunare legate de soft sau server. Dati banii o singura data si atat. Nu lunar, nu anual, fara reinoire de licente si fara limitari de senzori sau utilizatori.

Poti comanda senzorii si sistemul de aici: https://logistic-specialist.ro/shop

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Senzor monitorizare temperatura si umiditate

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Cat de usor se instaleaza sistemul de masurare si monitorizare temperatura SmartTerm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *