Management

Cat de buna e tehnica de management vino la mine cu solutii nu cu probleme

Tehnica asta de manageemnt care zice vino la mine cu solutii nu cu probleme nu e o tehnica general valabila care trebuie aplicata oriunde, oricand si cu oricine. Nu neg ca eu sunt unul dintre adeptii acestei tehnici si ca imi place abordarea asta. Dar, ca orice alta tehnica de management, ea trebuie folosita cu responsabilitate, pentru ca daca nu o folosesti cu responsabilitate nu iti va aduce benfeicii.

Vreau sa-ti explic de ce tehnica asta nu e recomanda oricand, oriunde si cu oricine. Tehnica asta are avantajul ca il implica in decizie pe cel care vine cu solutia si il si provoaca. Are, de asemeena, avanatjul ca il ajuta sa aiba incredere in el. Dar are si multe dezvantaje.

Ce dezavantaje are tehenica de management vino la mine cu solutii nu cu probleme

Sunt ceteva chestii pe care vreau sa le punctez (ca si dezavantaje) si dupa ce le vei citi vei intelege ca aceasta tehnica de emanagement nu e panaceul universal:

  • in primul rand nu orice problema are o rezolvare. Sunt probleme care nu au solutie. Sunt multe, nu putine! Daca ii dai o astfel de problema unui om si ii zici sa vine el cu solutii nu faci altceva decat sa creeezi frustrare. Daca peste asta se suprapune si faptul ca esti un manager dur nu vei face altceva decat sa-l frustrezi extrem de tare pe acel om.
  • nu toti oamenii sunt capabili sa gaseasca solutii la o problema. Unii oameni au capacitatea de a vedea solutii altii nu! Asta tine de nivelul lui de experienta in domeniul respectiv. Cand discutam de chestii tehnice e posibil ca solutia sa vina mai usor, dar cand discutam de chestii legate de oameni, acolo lucrurile se complica.
  • E posibil ca omul respectiv sa nu fie in pozitia in care sa puna in aplicare solutia. De obicei, oamenii stiu ca atunci cand vin cu solutii, ei sunt pusi sa le implementeze. E mai facil pentru seful cel mare sa faca asta. Nu tot timpul insa acel om are pozitia in organizatie sa implementeze solutia corect.

Toate astea de mai sus arata ca tehnica asta de management vino la mine cu solutii nu cu probleme nu e panaceul universal. Si e foarte posibil sa creeze mari frustrari si probleme in organizatie. Prima chestie care e posibil sa apara este ca oamenii nu vor mai veni cu probleme la tine. Pentru ca stiu ce le vei cere solutii pe care nu le au. Si vor face cumva sa “ingroape” problemele. Tendinta problemeor este de a nu sta ingropate fara sa se agraveze.

A doua chestia care va aparea este ca e posibil sa-i dai “puteri” mai mari decat pozitia actuala unei persoane care nu poate duce acele “puteri”. Iar asta va crea frustrari si probleme pentru toti cei din organziatie.

Spe ca ti-am tras niste semnale de alarma si daca vrei sa folosesti tehnica asta in continuare e bine sa o folosesti cand trebuie si cu oamenii care sunt capabili sa adica solutii. Foloseste tehnica asta doar atunci cand vezi benefiii pentru companie si organizatie.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *