Care e diferenta dintre TMS si route planner

TMS si route planner
TMS si route planner

In piata exista mai multe softuri care se adreseaza industriei de transport, printre cele mai cunoscute fiind TMS si route planner. Fiecare dintre aceste softuri este un soft independent si rezolva un sau mai multe probleme ale companiilor.

In acest articol vei putea afla:

  • care sunt diferentele dintre TMS si route planner;
  • La ce se foloseste fiecare dintre softuri;

De foarte multe ori ele se confunda in piata, de aceea am scris acest articol, pentru a va explica care e diferenta dintre cele doua softuri.

Diferenta dintre TMS si route planner.

Exista mai multe diferente, diferente pe care le putem categorisi astfel:

Diferenta de utilizare la client.

TMS este un soft care se adreseaza preponderent companiilor de transport, adica cele care desfasoara doar aceasta activitate. Route planner este un soft care se adreseaza companiilor de distributie. Route planner de adreseaza si companiilor de transport, dar mai putin decat companiilor de distributie.

Diferente de functionalitati.

TMS este un soft complex. putem spune ca este ERP-ul unei firma de transport. Un TMS contine de obicei module de HR, de payroll, de contabilitate, de financiar si de managementul operational al transporturilor. Exact modulele pe care le contine un ERP. Un astfel de soft face planificare resurselor companiei.

Un route planner este un soft care se ocupa de rutarea optimizata a rutelor, adica va optimizeaza modul in care sunt facute rutele. De obicei un astfel de soft este un modul al unui TMS sau al unui ERP. Tot de obicei, nu functioneaza independent ci in corelatie cu un ERP sau WMS. TMS este un soft care functioneaza de cele mai multe ori independent.

Diferente de cost.

Asa cum ati vazut TMS este un soft mult mai complex si de aceea, in cele mai multe situatii va costa mai mult decat un route planner. Procesul de implementare este mult mai laborios si mai complicat decatin cazul unui route planner.

Dupa ce ati citit acest articol sper sa intelegeti mai bine care e diferenta dintre cele 2 softuri TMS si route planner. Daca doriti sa implementati oricare dintre aceste 2 softuri noi va putem ajuta in procesul de implementare.

Trebuie sa retineti ca procesul de implementare e unul destul de complicat sii cu multe capcane pentru o companie fara experienta. Contactati-ma pentru a vedea cum va pot ajuta sa reduceti costurile de implementare.

Daca ti-a placut articolul citeste-l si pe acesta: Ce inseamna picking

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *