Care e diferenta dintre sistemul SmartTerm de monitorizare temperatura si concurenta

In articolul asta o sa va explic care e diferenta dintre sistemul SmartTerm de monitorizare temperatura si concurenta. Asta pentru a intelege mai bine de ce SmartTerm va ajuta sa reduceti costurile.

Sistmeul SmartTerm de monitorizare temperatura si sistemele concurente

Orice sistem automat de monitorizare tmeperatura a format din: senzori, inregistratoare de date si un sistem de raportare (de obicei un soft). V-am prezentat asta in articolul asta Tipuri de sisteme de monitorizare temperatura, daca vreti sa aflati mai multe.

Cum functioneaza sistemul SmartTerm de monitorizare temperatura

SmartTerm este format dintr-un senzor de temperatura (sau temperatura si umiditate) care este in aceiasi carcasa cu inregistratorul de date. Adica ,fiecare senzor este in inregistrator de date. Fiecare senzor poate memora undeva la 20 de milioae de inregistrari in varianta cu memorie standard. Pentru cativa zeci de Ron memoria se poate dubla oricand. Sistemul este extrem de maleabil si configurabil. Fiecare senzor inregistreaza datele local si apoi transmite aceste date partial sau in totalitate catre ssitemul de vizualizare/raportare.

Transmisia datelor catre sistemul de vizualizare/raportare

Fiecare senzor transmite date catre sistem prin reteua wireless sau prin reteaua GSM daca e montat pe masina. Acelasi senzor se poate monta in depozit sau in masina. Fiecare senzor are propriul IP (vorbim aici de tehnologie IoT, internet of things, care e state of the art la moemntul actual). Datorita acestui fapt fiecare senzor poate fi accesat separat. Nu e nevoie de cabluri sau limitari de distanta.

Reteua wireless are distanta mult mai mare de acoperire de cat bluetooth (asa cum o sa vedeti la comcurenta). Daca nu aveti reteua wireless in depozit sau locatie ea trebuie creata. Asta inseamna un router de 100 de Ron, router care poate acoperi zeci de senzori, iar instalarea se face la fel de usor ca reteua voastra wireless de acasa. Nu exista limitari in ceea ce priveste numarul de senzori, reteaua de senzori putand fi extinsa extrem de usor si facil, cumperi un senzor, il bagi in priza si gata. Nu ai nevoie de alte echipemente suplimentare.

Timpul de transmitere si inregistrare e setabil si poate fi diferit pe fiecare senzor. Puteti avea senzori in oricate locatii (filiale) fara a fi necesare achizitionarea de alte echipamente.

Sistemeul de vizulizare/raportare

E un soft care poate fi instalat la voi in locatie sau in cloud (pe un server existent sau va oferim ni si serverul). Softul este contruit pe tehnologie web, deci e cloud friendly. Nu are taxe lunare si nici limitari de utilizatori sau numar de senzori. Softul are un cost de achizitie de 500 Ron, dar daca achizitionezi minim 5 senzori e gratuit. Fara costuri suplimentare lunare!

La tot sistmeul nu exista costuri ascunse fata de ofertare sau costuri suplimentare de instalre,asa cum are concurenta.

Cum functioneaza sistmele de monitorizare temperatura ale concurentei

Cocurenta are urmatoarea configuratie: un senzor, un inregistrator de date (un dispozitiv electronic la care se conecteaza senzorul si care inregistreaza datele si le transmite catre sistemul de raportare) si sistemul de raportare si vizualizare. La concurenta senzorul se conecteaza la inregistratorul de date (mai e numit si datalogger) prin cablu sau bluetooth (foarte rar wireless).

Cablul e safe din punct de vedere transmisie date, dar are dezavantajul costului si al deranjului de instalare. Trebuie date gauri in pereti, si cablul are un cost suplimentar, care, de obicei, nu este inclus in oferta initiala a sistmeului. Si nici manopera! Daca mergi pe bluetotth atunci ai dezavantajul distantei de transmitere, bluetooth (tehnologia pe care o aveti toti pe telefoane) are o distanta maxima de 10m in aer liber. Aceasta distanta scade simtitor daca sunt pereti metalici, cum sunt cei ai halelor (de obicei nu se poate folosi buettoth daca senzorul a in hala si sistmeul de inregistrare afara).

Senzorii se conecteaza la acesti inregistratori de date. Acestia au rolul de a receptiona datele de la senzori, de a le stoca (nu in toate cazurile) si de a le transmite la sistemul de vizulaizare si raportare. Acesti inregistratori sunt niste sistemel electronice si, de obicei, au un numar limitat de senzori care se pot conecta la el. De obicei 8 -10 senzori pe bluetooth si 24-30 senzori pe cablu. Daca aveti mai multe locatii va trebuie cate un astfel de inregistrator in fiecare locatie. Senzorii si sistemul pot fi accesati decat prin intermeiul sistemul de vizualizare/raportare.

Transmisia datelor catre sistemul de vizualizare/raportare (comparati cu sistmeul SmartTerm de monitorizare temperatura)

Acest inregistrator transmite date catre sistemul de raportare, de cele mai multe ori folosind retele de date mobile. Asta implica alte costuri suplimentare. in cazul lipsei de semnal, in anumite situatii poate crea probleme daca nu memoreaza datele local. De obicei au putina memorie si pot stoca date in cantiate mica (cateva mii sau zeci de mii de inregistrari). Timpul de transmitere si de inregitrare de la senzori nu poate fi modificat. Necesit cabare pentru curent (la fle si la Smartterm) si o locatie in apropierea senzorilor, de obicei, pentru a reduce costurile de montaj. Memoria nu este upgradabila ci este fixa si limitata la valoarea cu care e dotat sistemul achizitionat initial. Daca vrei mai multe memorie trebuie sa schimbi tot echipamentul.

Sistemul de vizualizare/raportare (comparati cu sistmeul SmartTerm de monitorizare temperatura)

E un soft are de cele mai multe ori e in cloud. Adica nu poate fi instalat la voi in locatie, dar exista si situatia in care se poate instala la voi in locatie De obicei se percep taxe lunare de acces la sistem, taxe care sunt in functie de numarul de zenzori si, in anumite cazuri, si de cat de des se transmit datele. Asta inseamna costuri lunare asociate cu aceste sisteme.

Complicat sistemul de la concurenta vs sitemul SmartTerm de monitorizare temperatura care e simplu si usor de folosit si fara costuri suplimentare ascunse sau necuantificabile la momentul ofertarii si al luarii deciziei.

Ce alegi SmartTerm sau sistme de la concurenta?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Un nou senzor de umiditate si temperatura se adauga sistemului SmartTerm

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

3 comentarii la „Care e diferenta dintre sistemul SmartTerm de monitorizare temperatura si concurenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *