Transport si distributie

Calcul costuri distributie

Daca vreit sa faci un calcul costuri distributie aceasta aplicatie te va ajuta. Daca veti citi acest articol pana la final vei afla urmatoarele:

  • ce face aplicatia calcul costuri distributie
  • de unde poti lua aplicatia

Ce face aplicatia calcul costuri distributie

Aplicatia calcul calcul costuri distributie va ajuta sa va calculati costurile de distributie pe fiecare client pe unitate de masura. Sa explic ca sa intelgi mai bine. Sa zicem ca ai 3 clienti de livrat pe o ruta si la fiecare cate 50 de kg de marfa. Aplicatia iti va calcula costul pe kg pe fiecare client in parte. Pentru a calcula asta aplicatia are nevoie sa calculeze km pentru fiecare punct de livrare si sa stie costul pe km. De asemenea sa stie ordinea de livrare.

Km pe fiecare puct de livrare ii calculeaza in ordinea in care soferul face livrarile. Costul pe km este pe fiecare masina in parte din flota ta. Pentru a calcula costul pe km poti citi detalii aici: Calcul cost pe km.

Pe baza acestor parametri aplicatia determina costul pe fiecare tronson de distributie. Km sunt determinati atat din calcul de coordonate cat si din google maps. Va explic in film ce si cum. E un film la final in care va explic tot ce trebuie.

Astfel veti putea avea pe fiecare ruta de distributie si pe fiecarre client costul pe kg (daca kg e unitatea de masura folosita). Asta va ajuta sa va identificati clientii care au costuri mari si care sunt neprofitabili. Pana la aceasta aplicatie calculul costului de distributie pe fiecare client pe kg era doar o alocare contabiliceasca pe diverse criterii. De obicei alocarea se facea pe medie, ceea ce nu era prea corect si nu te ajuta sa identifici clientii cu probleme. Aplicatia iti permite a calculezi exact costul pe client pe kg.

Ai aici filmul in care iti explic cum functioneaza aplicatia si cum o poti intala la tine pe server.

De unde poti lua aplicatia

De aici o poti lua. La finalul articolului vei gasi un link de unde poti descarca aplicatia.

Aplicatia e gratuita, ai acces la codul sursa si o poti modifica. Ce nu poti face este sa o redistribui, sa modifici footerul sau sa o inglobezi in alte softuri fara acordul meu scris. Aplicatia se mai poate modifica si se mai pot adauga rapoarte sau alte facilitati. Pot face eu asta pentru tine daca nu te pricepi la cod. Ma poti constacta oricand, datele sunt in partea de sus a paginii.

Aplicatia poate fi testata gratuit aici: http://adesoft.ro/costuridistributie/index.php

Pentru cei care doriti aplicatia va rog sa ma contactati pe eemail. Datorita faptului ca aplicatia e mai greoi de utilizat, am creat un fisier excel, fisier care e mult mai usor de utilizat si care poate fi achizitionat de aici: Fisier calcul cost de distributie pe client si unitate. Fisierul functioneaza pe exact acelasi principiul ca si aplicatia web, dar e mult mai usor de folosit deoarece toata lumea stie sa foloseasca un fisier Excel.

Daca ti-a placut articolul citeste-l si pe urmatorul: Cum il ajuta WebWMS pe un manager logistic

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Calcul costuri distributie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *