Bursa de transport cum o folosesti ca sa-ti profitabilizezi afacerea de transport

Bursa de transport este unul dintre canalele cele mai folosite de transportatori si clienti (a se intelege si case de expeditie) pentru a-si gasi curse. Sunt mai multe burse de transport unele interne, iar altele externe (a se intelege europene), una dintre cele mai cunoscute burse de transport fiind Timocom. Nu o sa va vorbesc despre Timocom acum ci am sa va vorbesc despre cum poti folosi bursa asta de transport sau altele pentru ati profitabiliza afacerea de transport.

Cum folosesc bursa de transport?

1.Varianta clasica de folosire a bursei de transport este de a pune camioanele disponibile acolo, dar ar trebui sa pui camioanele disponibile acolo cu citeva zile inainte, 2 zile daca e posibil. Oricum evita sa le pui de azi pentru azi ci incearca sa planifici. Oamenii tai iti vor spune ca nu e bine si ca nu se poate, dar eu iti garantez ca se poate. Chiar daca nu ai solicitari lasa camioanele acolo puse cu cateva zile inainte deoarece asat creaza incredere clientilor care folosesc bursa. Ei vad ca ai camioane in anumite zile in anumite zone, iar la un moemnt dat vor veni catre tine.

2.A doua varianta este sa folosesti bursa de transport pentru a vedea tendintele din piata. Timocom are o aplicatie pe mobil care iti arata care sunt tendintele in piata pe anumite zone si pe anumite perioade de timp. Asta te ajuta sa vezi in ce zone e mai bien sa iti duci camoanele pentru ca acolo une e marfa multe si sunt camioane putine pretul este mai mare.

3.A treia varianta de a utiliza bursa de transport este ca iti da posibilitatea sa colectezi adrese de email, fiecare bursa de transport are o sectiune de clienti, sectiune in care afiseaza datele de contact ale clientilor. De obicei adrese de email si numere de telefon. Ambele iti sunt utile pentru ce trebuie sa faci campanii de newsletter (de obicei cu camioanele goale) si campanii de sms. Atat campaniile de sms cat si campaniile de email sunt gratuite daca ai intrumentele care trebuie (daca nu le ai ti le ofer eu, suna-ma si le ai implementate in max 3 zile).

Cu ce ma ajuta cele de mai sus?

Cele de mai sus te ajuta pentru a gasi mai multi cleinti si mai multe variante de transport. gasirea mai multor variante de transport te ajuta sa o poti gasi pe cea mai convenabila pentru tine. Cu ajutorul bursei de transport ai acces la niste resurse pe care acum sunt sigur ca nu le folosesti, resurse care iti pot mari baza de date de clienti. Marirea bazei de date de clienti cu ajutorul datelor de pe bursa de transport te vor ajuta sa iti maresti pretul mediu pe kilometru, ceea ce va duce la profitabilizarea afacerii tale de transport.

Daca vrei putem implementa impreuna toate aceste elemente, eu am experienta in a le implementa si, de asemena, am si instrumentele care sa te ajute.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Un comentariu la „Bursa de transport cum o folosesti ca sa-ti profitabilizezi afacerea de transport

  • mai 21, 2019 la 5:27 pm
    Permalink

    Buna ziua

    Am un van(dubă),şi sunt la început de business în domeniul transportului!..Cum sa gasesc joburk la prima mână?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *