Bune practici in optimizarea de stocuri

Stocurile reprezinta unul dintre cele mai mari costuri dintr-o companie, si de aceea optimizarea de stocuri este un proces permanent. In acest document iti explic care sunt principiile si metodele de calcul pentru a avea un stoc optimizat. Astq inseamna sa reduci la maxim posibil supra stocarea.

Ce gasesc in documentul despre optimizarea de stocuri

In momentul cand te apuci de optimizari, in orice domeniu ai face asta, e recomandat sa ai un punct de referinta. Marea majoritate a oamenilor care se apuca de optimizare de stocuri nu stiu sa-si defineasca acest punct d ereferinta. Aceasta este important pentru ca vezi de unde ai plecat si daca directia pe care mergi este cea corecta. Poti face asta prin orice moment raportandu-te la punctul de referiinta.

In document vei gasi metode de calcul si optimizare care, daca sunt aplicate corect, iti vor garanta reducerea stocurilor in companie. Metodele au fost testate de mine in mai multe companii din Romania, iar rezultatele apar foarte rapid de la implementare.

Modalitatile de calcul nu sunt foarte complicate si iti permit si urmarirea permanenta a evolutiei stocurilor. Este foarte important sa intelegi principiile care guverneaza achizitia de marfuri, iar apoi lucrurile vor evolua in directia dorita.

Atunci cand discutam de optimizari si imbunatatiri ale proceselor in companie este forte important ca totul sa se faca pe cifre. Cifrele au abantajul ca nu sunt discutabile. Daca vei si aplica principiile simple descrisse in document vei avea tot timpul avantajul cifrelor de partea ta.

Daca vrei sa vezi despre ce principii e vorba si care sunt metodele corecte privind optimizarea de stocuri poti achizitiona documentul de aici: Optimizare stocuri

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citeti si pe urmatorul: Proceduri parc auto

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Bune practici in optimizarea de stocuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *