Logistica

Ar_ilog – asociatia profesionistilor in logistica

asociatia profesionistilor in logistica
asociatia profesionistilor in logistica

Incepand de saptamina trecuta am decis sa ma retrag de pe grupul Ar_ilog (asicuatia profesionistilor in logistica) de pe Linkedin si asta datorita atitudinii unei doamne vicepresedinte.

Doamna considera, probabil, ca actiunile mele nu se incadreaza la capitolul actiuni ale unui profesionist in logistica. Totul a inceput cand am constatat ca avea aproape 20 de postari in asteptare pe grup. Acele postari nu fusesera aprobate de catre administrator si am sesizat asta.

Nu era prima oara cand sesizam asta, cei care sunt membri ai grupului stiu ca, daca postezi ceva acolo, dumnezeu cu mila pina ti se aproba, daca ai noroc o saptamina e cam termenul minim.

Simtindu-se probabbil lezata, doamna vicepresedinta mi-a spus ca mi-a sters toate postarile de acolo deoarece “fac reclama site-ului meu”. Din pacate asa e, pentru ca scriu pe site-ul asta si nu pe altele.

Ce am postat pe grupul asociatia profesionistilor in logistica de pe linkedin

Daca scriu aici nu am cum sa impartasesc asta cu ceilalti profesionisti decat spunand unde se afla sursa informatiilor. Vrea sa spun, ca nu tin minte sa fi postat vreodata ceva cu adevarat caracter comercial, care sa indemne pe ceilalti membri sa cumpere ceva de la mine.

Am postat doar articole cu titlul gratuit, sau directionari catre softuri utile in logistica si care sunt gratuite si care pot fi folosite fara restrictii de catre toti profesionistii in logistica.

Am mai postat joburi in logistica si supply chain care se adresau celor care isi cauta de munca in domeniul asta (pentru profesionistii din asociatia profesionistilor in logistica). Si stiu ca sunt multi dintre dumneavoastra care au o problema cu gasitul locului de munca si de aceea am inceput sa postez acele joburi.

As vrea sa va spunca sunt sunat in medie de 1 om pe zi care, mai voalat sau nu, imi spune ca isi cauta de lucru si ca, daca stiu ceva sa ii anunt.

Tot sincer va spun ca am reusit sa ajut doar pe citiva dintre ei, la momentul actual fiind foarte dificil de gasit un job in domeniu. Asa ca, a priva pe membri tai de posibilitatea de a sti de joburi si de a putea aplica mi se pare o atitudine total impotriva principiilor.

Corectitudine sau nu?

I-am scris un email doamnei vicepresedinta si i-am sus ca nu doar eu postez chestiuni asa zise “comerciale” pe grup, fiind si alte companii/persoane care posteaza si ca, daca suntem corecti nu ar trebui facute discriminari.

Exista insa o singura diferenta intre mine si ei: eu nu sunt membru al asociatiei si nu cotizez lunar acolo, iar asta probabil ca face diferenta. Nu fac asta (sa devin membru) pentru ca nu m-au convins sa fac asta, pentru ca mie nu imi place sa arunc banii pe fereastra.

Cotizatii …da, e vorba de bani pana la urma

Si hai sa vorbim cu niste cifre, pentru ca mie imi plac cifrele. Hai sa va arat cat am cotizat eu la asociatie pina acum si cat s-a intors inapoi la mine.

In 2009, cand luram la Piritex, am fost sunat de o alta doamna vicepresedinta care imi spunea ca isi amenajeaza noul sediu al asociatiei si daca pot sa-i ajut cu niste mochete, parchet etc. Si i-am ajutat, cu marfa in valoare de vreo 2000 de ron. Nu a fost simplu sa obtin asta cu titlu gratuit pentru asociatia profesionistilor in logistica (gratuit pentru ei, pentru mine insa nu a fost gratuit, chiar daca nu am dat bani).

De vreo 5 ani cred ca am participat la vreo 2 conferinte platind in medie 150 de euro pe conferinta, deci cam 300 de euro total. Asta inseamna 3000 de ron per total, ceea ce nu e o suma colosala.

Ce s-a intors la mine din banii astia in 5 ani?

Un mic link pus pe site-ul lor (asociatia profesionistilor in logistica) in care se spunea  cat de bun am fost cu asociatia, iar in rest nimic in ceea ce inseamna bani sau clienti. Unii or sa spuna ca te duci la conferinte si e treaba ta sa convertesti ceva de acolo in clienti.

Corect si recunosc ca sunt neindemantic in aceasta problema, dar am vorbit si cu altii care au cotizat mult mai mult la asociatie. Si ei ca si mine nu au vazut nimic intors inapoi sau foarte putin din ceea ce au cotizat. Au fost prezenti la mai toate conferintele, ranuntand ulterior sa mai participe pe principiul ca ROI-ul este mic sau deloc.

Asta inseamna ca e o problema?

Da, pentru marea majoritate a oamenilor care cotizeaza nu prea se intoarce nimic si e o problema din punctul meu de vedere. E ca in politica: cativa iau totul si populatia nimic, pentru ca da, si acolo exista niste conversii pentru o mina de oameni.

Sa depasim momentul. Am scris un email doamnei spunandu-i ca mai sunt si altii care posteaza acolo si ca nu e echitabil etc, etc. Dupa 2 saptamini nu am primit nici-un raspuns. Probabil ca sunt un nimeni si nu merit raspuns.

Oare cati nimeni din astia ca mine sunt? Eu sunt un nimeni care pot fi vocal aici, un nimeni pe care il citesc cam 10.000 de oameni lunar, dar tot un nimeni.

Concluzii

Cam asa stau lucrurile, iar eu, probabil, ca sunt si primul si ultimul care voi fi vocal si voi spune lucrurilor pe nume. Am supravietuit pina acum fara asociatia profesionistilor in logistica, sigur voi supravietui si de acum incolo. Dar poate ca tocmai asta deranjeaza.

Imi cer mii de scuze pentru membri de buna credita ai asociatiei si ii invit sa vine pe celelalte grupuri ca sa putem fi in contact. Unele din ele sunt ale mele si acolo nu aplic restrictii si nici nu sterg postari ale oamenilor care nu imi plac.

Daca ti-a placut articolul poti citi si pe urmatorul, sigur o sa-ti placa: Consultanta logistica , cum esti sigur ca alegi un furnizor bun

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *