Am uitat, Sefu’!

am uite, sefu!
am uite, sefu!

Am uitat, sefu! Ma intreb oare de cate ori ati auzit voi asta pentru ca eu o aud aproape zilnic. Si nu e nimic aiurea ca un om sa uite. Pana la urma toti uitam si e absolut normal sa fie asa. Totusi…….asta e cel mai convenabil raspuns pe care il poate da cineva atunci cand nu face ceva. E convenabil pentru ca e ceva normal si de inteles, atat eu cat si tu uitam, deci ar fi ceva anormal ca o astfel de scuza sa nu fie inteleasa de oricine.

Si totusi…… de ce scriu despre asta aici? Scriu despre asta pentru ca atunci cand cineva iti zice ca a uitat este primul semnal ca ceva nu functioneaza bine. Ma refer aici la modul de lucru al acelei persoane, adica ceva in modul de lucru functioneaza gresit. Iar asta trebuie, tie ca sef, sa-ti ataraga atentia.

Cu ce ma ajuta “am uitat sefu!”?

Asta este punctul de inceput in care sa intri sa vezi modul cum lucreaza acel om; are un stil de lucru organizat, stie sa foloseasca o agenda de hartie sau una electronica, are o agenda? Poate vi se pare ciudat, dar agenda de hartie e gandita sa functioneze intr-un anume fel ca sa va ajute. De exemplu: fiecare pagina este o zi din calendar. Daca tu ai o sarcina care trebuie rezolvata peste o saptamana trebuie sa te duci la acea pagina din agenda (adica pagina de peste o saptamana cand e dead line-ul) si sa scrii acolo sarcina care trebuie rezolvata.

O persoana organizata isi va pune si cu 1-2 zile inainte un reminder pentru sarcina respectiva. Ca sa functioneze regula asta trebuia ca in fiecare zi sa deschizi agenda la pagina zilei repective. Despre functionarea agndelor din email si alte tipuri de calendare si alerte nu am sa va povestesc aici, dar poate daca exista doritiori si imi spuneti, asta am sa fac un filmulet cu asta (e mai usor de inteles asa).

Persoana care uita sigur nu are un astfel de mod de lucru si lucreaza in alt fel, mai haotic, iar asta este unul din motivele pentru care uita anumite sarcini. O persoana care lucreaza ordonat si organizat, folosind agenda sau instrumente electronice (foarte multe din ele gratuite) va putea gestiona foarte multe sarcini si termene.

Cum se poate rezolva?

Simplu: trebuie vazut unde e problema si trainuita persoana. Problema apare la identificare sursei problemei deoarece cel vizat nu va fi prea deschis sa coopereze pentru ca va interpreta asta ca o intruziune in activitatea lui, dar cu diploamtie si tact lucrurile se rezolva.

Sigur ai si tu astfel de cazuri si e bine sa nu le lasi sa treaca pentru ca asta iti poate afecta relatia cu clientii si relatia cu alte departmanete din companie.

Trimite aricolul asta tuturor angajatilor tai pentru ca iti va fi mai usor sa discuti cu ei si sa corectezi problema dupa ce vor citi ceea ce scrie aici.

Serviciile noastre de consultanta logistica iti stau tot timpul la dispozitie si poti apela la noi pentru orice proces de optimizare : Servicii de consultanta tip abonament

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

5 comentarii la „Am uitat, Sefu’!

 • martie 31, 2017 la 9:21 am
  Permalink

  Buna!
  Foarte interesant articolul si foarte actual.
  Referitor la acel filmulet ” Despre functionarea agendelor din email si alte tipuri de calendare si alerte nu am sa va povestesc aici, dar poate daca exista doritiori si imi spuneti, asta am sa fac un filmulet cu asta (e mai usor de inteles asa)” ar fi bbinevenit.

  Multumesc mult,

  Adela

  Răspunde
  • aprilie 4, 2017 la 3:07 pm
   Permalink

   O sa il fac saptamananile urmatoare. Poate dupa Paste!

   Răspunde
 • aprilie 4, 2017 la 5:19 am
  Permalink

  ar fi interesant filmuletul despre care ati vorbit mai sus.

  Răspunde
 • aprilie 7, 2017 la 10:55 am
  Permalink

  Am intalnit si eu multi manageri invinuind iar si iar angajatii chiar daca repeta aceleasi greseli pentru ca e mai usor decat sa revizuesti intreaga organizare/organizatie ce interactioneaza cu angajatul respectiv si sa gasesti solutia ce stopeaza astfel de erori.
  Bineinteles ca exclud cazurile patologice de prostie sau nerespetare din lene sau reavointa a unei proceduri deja existente/implementate.
  Oricum bravo pentru articol!

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *