Management flota si masini

Administrare de flota – cunostintele tehnice fac diferenta

Activitatea de administrare de flota necesita cunostiinte tehnice solide pentru cei care vor performanta. Cu cat masinile sunt mai vechi cu atat cunostiintele tehnice sunt mai importante. Daca vei citi pana la final acest articol vei afla urmatoarele:

  • de ce sunt importante cunostintele tehnice in administrarea de flota.
  • cum poti face administrare de flota fara cunostiinte tehnice

De ce sunt importante cunostintele tehnice administrarea de flota

Repararea masinilor nu e o sarcina tocmai usoara. O sa zici ca administrearea de flota e simpla pentru ca sunt service-uri specializate care repara masinile. Asa e, ai drepatate! In Romania sunt specializate, dar nu sunt profesioniste. Nici chiar la reprezentanta. Problema cu cei care lucreaza in service este ca te miros repede daca esti sau nu cunoscator.

Odata ce te-au mirosit trebuie sa bagi mana adanc in buzunar. Un manager de flota care nu are cunostiinte tehnice va face ca firma sa plateasca mai mult pe astfel de servicii. Asta pentru ca cei de la service vor schimba mai multe piese decat e necesar si vor umfla manopera. Unui om care nu se pricepe tehnic ii va fi foarte greu sa poata avea o discutie productiva cu un om din service.

La reprezentanta se intampla acelasi lucru. Motivul este ca si aia sunt oamenii si au un business de dus la cer. Si aia vor scoate mai multi bani de la tine pentru ca acolo toate piesele sunt mai scumpe.

Cum poti face administrare de flota fara cunostinte tehnice

Se poate, dar masinile trebuie sa fie noi si sa fie luate in leasing operational. Atunci omul respectiv nu mai e administrator de flota ci e doar un om care da telefoane si face programari. Nu trebuie sa stie nimic despre masini din punct de vedere tehnic ci doar sa tina legatura cu cei de la leasing.

Asta functioneaza bine pe turisme si mai putin bine pe masini de marfa. Dar tot e mai bine decat sa ai un om care nu are cunostiinte tehnice.

Solutia asta este una scumpa totusi dar fara batai mari de cap. Solutia eficienta este sa ai un manager de flota cu cunostiinte tehnice si sa iti iei masinile in leasing financiar. Asta este cea mai optima solutia atat timp cat ai omul bun pe flota.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Calcul cost pe km

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *