Unde sunt bonusurile de la RCA?

RCA
RCA

Acum citiva ani se faceau niste modificari la plata RCA-ului. Introduceau un sistem de bnus mallus. Spuneau asiguratorii, ca daca esti baiat bun si nu ai accidente vei plati mai putin prin acordarea unor bonusuri.

Unde sunt bonusurile alea domnilor asiguratori si domnilor de CSA?

Pentru masina mea platesc, la fiecare reinnoire de RCA, mai mult decat am platit ultima oara. Si asta fara sa am vre-o dauna cu masina de cand o am. Am intrebat azi un broker si mi s-a spus ca am bonus.

Atunci cum daca am bonus platesc RCA mai mare?

E simplu: se mareste de fiecare data suma la care se face raportarea bonusului. Chiar daca sunt baiat bun, adica nu a nici o dauna, voi plati mai mult de fiecare data cand imi reinoiesc RCA-ul. Nu stiu de ce am senzatia ca sunt FURAT PE FATA intr-o tara in care imi platesc la zi contributiile si taxele.

ASF-ul, adica organismul care arbitreaza piata de asigurari, ce face?

Nimic, dupa cum se vede. Se pare ca tine cu firmele de asigurari si nu cu cetateanul platitor de taxe care ii plateste salariile angajatilor.

De ce ASF-ul nu reactioneaza?

E simplu: sefii de la ASF sunt pusi cu acordul firmelor de asigurari ca nu cumva sa miste vreunul in front. Adica sa faca cumva sa fie bine la cetatean si rau la firmele de asigurari (rau insemnand sa creeze un mediu concurential corect si cine rezista bine cine nu nu). In cazul aste ejectat de pe pozitie imediat. Pai si atunci cum sa nu platim mai mult de fiecare data? Cand facem RCA-ul pentru ca firmele de asigurari trebuie sa supravietuiasca orice ar fi. Precum bancile, iar noi cetatenii sa platim ca prostii sedii si masini de milioane de dolari si bonusuri de performanta de asemenea.

Poate cumva, printr-o minune, am sa reusesc si eu sa aflu cum pot trai in tara asta fara sa fiu furat pe toate partilee O sa fie posibil ca institutiile pe care le platim sa se asigure de asta? Sa nu mai fie corupte si sa slujeasca interesele unor anumite firme?

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

2 comentarii la „Unde sunt bonusurile de la RCA?

 • iulie 21, 2013 la 6:01 am
  Permalink

  In limbajul asiguratorilor, “bonus” este acea suma care le intra in buzunare!!! In conditiile in care piata a scazut si aici, singura tendinta este marirea primelor de asigurari si, eventual, in cazul in care ai nesansa sa fii implicat intr-un eveniment, sa-ti plateasca de la cat mai putin spre deloc! De fapt, analizand pe larg, fac si ei ce face toata lumea, MARESC primele “PENTRU CA SUMELE DAUNELOR PLATITE ANUL ANTERIOR AU CRESCUT ALARMANT”!!! Cine a vazut o analiza pertinenta privind numarul de evenimente, sumele platite pentru daune, insa raportat la numarul efectiv de automobile implicate, respectiv proprietari?! Mai bine mai facem si noi un smen, si luam bani de la toti fraierii, ca tot nu-i protejeaza nimeni! Si cei din CSA, ativazut ce salarii astronomice au?! Pai daca stand degeaba castigi atat, de ce sa te implici…?! Deci, sa platim bine!!!

  Răspunde
  • iunie 25, 2018 la 6:11 am
   Permalink

   AI dreptate Doru. Am mai scris aici pe blog ca daunele au scazut in ultimii 10 ani si au o tendinta de scadere, preturile la manaopera la serviceuri sunt cam tot pe acolo, iar piesele au inregistrat ceva cresteri de 5-10%. Politele, in ultimii 10 ani s-au dublat, fara a avea in spate costuri dublate ci doar dorinta de profituri mai mari a asiguratorilor. Toate astea cu complicitatea ASF.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *