Implementare WMS ERP

Solutie WMS gratuita pentru afacerea ta

Am inceput sa lucrez la o solutie WMS gratuita pe care, asa cum am promis o voi oferi gratuit companiilor care au nevoie. Solutia nu va avea licentiere, nu va avea mentenanta obligatorie, dar se va putea achizitiona de catre cei care doresc asta, nu va avea nici un cost in ceea ce priveste achiztionarea produsului software.

Solutia WMS gratuita va avea mai multe module, momentan este in lucru modului de administrare, modul care va fi facut public cel tarziu la inceputul saptamanii viiitoare. In acest modul se pot crea  furnizori si produse, se pot modifica furnizorii si produsele deja create, se pot crea celule si se pot aloca produse pe celule. Solutia WMS va functiona astfel: in orice celula se poate pune orice produs, doar daca acea celula nu este blocata cu un produs, iar acel produs va putea fi pus doar in acea celula. De asemenea in modulul de administrare se vor putea crea utilizatori si drepturi ale utilizatorilor, fiecare utilizator putand accesa solutia in limba pe care o alege din cele disponibile. Limbile disponibile initial vor fi romana si engleza, dar vor putea fi adaugate mai multe limbi prin traducerea si introducerea in baza de date a fisierului de limba (de fapt o tabela in baza de date nu chiar un fisier).

Furnizorii pot fi creati in aplicatie printr-un formular sau importati din ERP pe baza unui fisier csv. Fiecare furnizor poate fi declarat activ sau inactiv, cei declarati inactivi avand restrictii in aplicatie, prima restrictie este ca nu se vor mai putea face receptii de la acel furnizor.

Produsele definite in aplicatia WMS gratuita vor putea fi create in aplicatie pe baza unui formular sau vor putea fi importate din ERP pe baza unui fisier csv. Aplicatia permite introducerea aceluiasi produs de la mai multi furnizori, fiecare produs fiind identificat de nume, cod, cod bara, cod furnizor si furnizor. Fiecare produs existent in aplicatia WMS gratuita va putea fi listat sau nelistat, produsele nelistate avand restrictii in aplicatie, prima restrictie care va fi va fi aceea ca nu se vor putea face receptii pe produsele inactive. De asemenea produsele sunt clasificate in ambientale, speciale si cu temperatura controlata de la definirea lor.

Celulele vor fi create avand definiti mai multi parametri, ceea ce este important este ca vor putea fi definite celule de stocare, celule de picking, celule de carantina si celule de tratare erori (nu stiu daca asta va fi numele final, dar vom vedea). Fiecare dintre celule avand restrictii si obligatii de a plasa produsele in ele. Asa cum ziceam mai sus se pot face asocieri intre celule si produse, aceste asocieri blocand celulele doar cu produsele selectate.

Cam astea vor fi sectiunile modului de administrare, el este creat pana acum in proportie de 60%, dar va fi finalizat pana luni, anumite functionalitati (creare utilizatori cu drepturi) vor fi create uterior pentru ca tin de dezvoltarea aplicatiei.

Solutia WMS gratuita este gandita momentan pentru a fi folosita de o companie si nu de 3PL, dar structura e facuta sa suporte upgrade la 3PL in viitor.

Cam atat momentan despre solutia WMS gratuita, cei care au intrebari si vor detalii ma pot contacta.

Pentru cei care doresc sa urmareasca proiectul linkul este https://logistic-specialist.ro/webwms/index.php , exista creati 2 utilizatori demo cu parola demo123 si demoen cu aceiasi parola.

Citeste aici cum functioneaza primul modul din solutia WebWMS, modulul de administrare: https://logistic-specialist.com/webwms-wms-gratuit/

Citeste aici cum functioneaza modulul de receptie din solutia gratuta de WMS WebWMS: WebWMS – WMS gratuit

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Solutie WMS gratuita pentru afacerea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *