Constructie depozit nou – calcul suprafete de depozitare

depozit nou
depozit nou

Daca vreti sa construiesti un depozit nou ar fi bine sa poti calcula spatiile de depozitare. De obicei se pleaca de la cati paleti ai vrea sa stochezi in acel spatiu.

Am creat acest fisier pentru unul din clientii mei, dar acum vi-l pun gratuit la dispozitie.

Ce face acest fisier pentru calculul suprafetelor de depozitare intr-un depozit nou

Sa presupunem ca ai dori sa construiti un depozit nou care sa stocheze 4000 de paleti de marfa. Fisierul e facut sa calculeze pentru paleti standard 1200 cu 800 mm.

In fisier aveti posibilitatea sa calculati cat spatiu va trebuie daca folositi rafturi pe 1 nivel, 2 niveluri pana la 5 niveluri. Desigur, ca daca e adaptat putin poate afisa rezultate si pentru mai multe niveluri la rafturi.

Calculul este facut pentru manipulare cu transpaleta si manipulare cu stivuitor pentru spatii inguste.

Se poate adapta, de asemenea, pentru stivuitoare normale sau pentru alte tiprui de echipamente.

De asemenea, trebuie sa retineti ca fisieul e facut pentru calculul suprafetelor atunci cand folositi un sistem de rafturi fixe.

Ce se intampla in cazul altor sisteme de rafturi

In cazul altor sisteme de rafturi, gen rafturi mobile sau rafturi drive in fisierul nu va face calculul. Daca doriti utilizarea unor astfel de siteme de rafturi pentru un depozit nou construit ma puteti contacta si va ajut.

Trebuie retinut ca pentru orice constructie de depozit nou e recomandat sa consultati un specialsit in logistica. E recomandat asta pentru ca va poate ajuta sa reduceti costurile si sa sa optimizati spatiile si procesele.

E bine sa retineti ca folosirea unor sisteme de rafturi care reduc spatiul se folosesc impreuna cu anumite tipuri de utilaje. Anumite tipuri de utilizaje (de exemplu VNA-urile) sunt mult mai sucmpe decat stivuitorele. De asemeena au viteza de lucru mult mai mica, ceea ce e posibil sa duca la procese logistice lente. Asta va duce la folosirea mai multor oameni ceea ce va duce la costuri mai mari.

Fisierul poate fi descarcat accesand acest link: Fisier calcul suprafete depozitare

E rocomandat sa apelati la un consultant in cazul construirii unui depozit nou pentru ca veti salva multi bani prin optimizarea de spatiu si de procese inca de la inceput. Daca arhitectul si consultantul in logistica lucreaza amandoi o sa ramaneti cu mai multi bani in buzunar.

De asemenea daca nu stiti sa folositi fisierul ma puteti contacta. Sigur gasim o formula sa va ajut.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *