Ce inseamna supply chain

Am scris articolul acesta special pentru a in explica ce inseamna supply chain. Daca ai auzit acest termen si nu stii ce inseamna ai ajuns la locul potrivit.

Supply chain este un cumul de activitati si procese care se intampla succesiv pana cand marfa ajunge la clientul final si inapoi pana cand banii ajung inapoi la producatorul produsului.

Supply chain se traduce in romana ca lant de distributie, iar termenul vine din engleza, asa cu v-ati prins deja. Foarte multi termeni in zona de business o s avedeti ca vin din engleza.

Ce inseamna supply chain?

Am sa va dau un exemplu de masa si cunoscut ca sa intelegeti mai bine: berea. Lantul de distributie (supply chian-ul) este format in cazul asta din: producatorul de bere care il furnizeaza unui distribuitor (firma care distributie berea), firma de distributie o duce unui retailer (magazin mare de vanzare), iar voi cumparati bedea d ela reteiler. Voi sunteti cei care inchideti lantul de distributie (supply chain).

Lantul de distributie poate fi mai lung sau mai scut depinde de cel car eil construieste si cel care e dominat in lant. In cazu; de mai sus lantul a inceput de la producator. Daca insa includem si furnizorii producatorului atunci lantul se lungeste si cu acestia. Producatorul are nevoie de materii prime pentru a fabrica berea: hamei, malt etc. Acestea sunt produse de asemenea de alti producatori care pot intra in lantul de distributie (supply chain).

Cam atat despre ce inseamna lantul de distributie (ce inseamna supply chain), Daca vreti sa aflati mai multe puteti veni la cursurile d elogistica pe noi le organizam: Cursuri logistica