Ce inseamna project manager

project manager
project manager

In articolul asta am sa-ti explic ce inseamna project manager, cand se foloseste o astfel de demunire si care sunt activitatile generale pe care trebuie sa le faca un project manager.

in acest artocl vei afla urmatoarele informatii utile:

  • ce inseamna project manager si la ce se foloseste;
  • ce unelte foloseste un project manager

Dupa cum iti dai seama denumirea de project manager vine din engleza, iar trabucerea in romana inseamna manager de proiect. Managerul de proiect este o persoana care este desemnata pentru a se ocupa de buna functionare a unui proiect. Se ocupa de asemenea de respectarea termenelor  agreate, a bugetului agreat si de atingerea obiectivelor proiectului.

Ce inseamna project manager si la ce se foloseste?

Orice proiect mai complex necesita o persoana numita ca project manager. Project managerul este acea persoana care se implica se atinga obiectivele proiectului. El rezolva toate problemele care apar pe parcurs si luand deciziile necesare pentru a asigura buna desfasurare a proiectului.

Ce face un project manager:

  • stabilieste obiectivele proiectului, inpreuna cu sponsorul proiectului;
  • stabileste pasii necesari pentru realizarea obictivele proiectului. Fiecare proiect necesita o serie de pasi pentru a putea fi realizat.
  • stabileste, impreuna cu sponsorul, resursele care trebuiesc folosite in proiect. Aici discutam de: resurse materiale (materiale, scule, unelte etc), resurse umane, resurse financiare, resurse de timp etc.
  • Aloca resursele pe fiecare etapa in parte si stabileste indicatorii de performanta, urmarind apoi ca acestea sa ramana in termenii agreati;
  • urmareste si raporteaza catre sponsorul proiectului evolutia proiectului in fiecare etapa;
  • rezolva problemele si ia decizii pentru a duce proiectul la bun sfarsit si a atinge obiectivele stabilite;

Pentru orice proiect complex este necesar sa se stabiliasca un project manager. Ar fi de preferat sa aiba experienta atat manageriala cat si experienta practica in domeniul in care se desfasoara proiectul. In companii relizarea unei implementari de soft este un proiect care necesita un manger de proiect.

Ce unelte foloseste un project manager

Pentru realizarea atributiilor project managerul poate folosi unelte specifice cum ar fi graficele Gant. Aceste grafice care arata ce taskuri trebuiesc realizate, de catre cine, in ce interval de timp si iti ofera o imagine grafica relevanta asupra desfasurarii proiectului si asupra modului de planificare a lui.

Cu ajutorul acestor grafice poti vedea ce activitati sunt inlantuite (o activitate depinde de finalizarea alteia) sau nu pentru a le putea programa in executie mai bine si mai eficient. De asemenea o astfel de reprezentare iti da informatii relevante despre utilizarea resurselor pentru a putea aloca in mod eficient resursele atunci cand e nevoie de ele. Un element foarte important pe care un project manger trebuie sa-l ia in considerare este identificarea puntelor critice ale proiectul, adica acele puncte care pot bloca proiectul daca nu se realizeaza asa cum e planificat si, de asemenea, trebuie sa acorde importanta deosebita acestor puncte critice pe perioada executarii proiectului deoarece astfel de lucruri pot bloca tot proiectul.

Daca aveti nevoie de un project manager va stam la dispozitie, avem experienta mare in a manageria proiecte complexe. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati la robert@logistic-specialist.com.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *