Ce inseamna gestiune

Gestiune este un termen folosit in logistica si se refera la procesul de administrare al produselor sau bunurilor unor companii. In logistica atunci cand discutam despre gestiune discutam, de obicei, despre administrarea produselor dintr-un depozit.

Gestiunea presupune tinerea unor registre (pot fi manuale sau electronice) si care permit ca fiecare produs sa fie identificat unic, sa se stie in orice moment ce catitate de marfuri exista, ce cantitate de marfuri au intrat, cand au intrat in depozit si de la ce furnzior, cine a facut receptia lor si cand, ce marfuri au iesit din depozit, cand si catre ce client.

De asemeena gestiunea presupune sa se stie in permanenta care produse sunt in stare buna si care sunt deteriorate.

Toate aceste miscari de marfa din gestiune pot fi inregistrate manual pe diverse documente (fise de magazie, fise de stoc etc). Gestionarea manuala a acestor miscari este destul de greoaie si consuma timp si resursa umana pentru a fi tinuta corect. Datorita miscarii rapide a marfurilor in cazul gestiunilor tinute manual exista un decalaj intre miscarea fizica a marfurilor si inregistrarea lor in documente, ceea ce duce la diferente de stoc fizic (ce e real in depozi) si scriptic (ce exista inregistrat in documente).

Gestiunea depozitului se poate face folosind solutii software performante si specializate. O astfel de solutie software se cheama WMS (warehouse management system). Daca vreti sa vedeti cum functioneaza o astfel de solutie software puteti testa gratuit solutia noastra WebWMS, o solutie gratuita si performanta. O solutie WMS, datorita faptului ca face intrarea si iesirea marfurilor autmatizat rezolva problema decalajului intre miscarea marfurlor si inregistrarea miscarilor in gestiune (rezolva problema decalajului intre stocul fizic si stocul scriptic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.