Ce inseamna gestionar

Daca vrei sa stii ce inseamna gestionar ai ajuns in locul potrivit. In acest articol o sa-ti explic urmatoarele:

  • ce inseamna gestionar;
  • ce face un gestionar;

Ce inseamna gestionar

Denumirea de egstionar vine de la gestiune, iar cea de gstiune de la a gestiona ceva. Gestionarul este cel care gestioneaza bunuri. Este persoana care, intr-un depozit logistic, gestioneaza produsele si este responsabil de ele.

Datorita faptului ca gestionarul este responsabil de bunurile dintr-un depozit logistic el este si seful echipei care lucreaza in depozit.

Pentru a putea gestiona bunurile (produsele din depozit) gestionarul trebuie sa aiba autoritatea sa controleze ce se intampla in depozit.Deci, el trebuie sa controleze intrarile si iesirile marfurilor din depozit. De asemeena, trebuie sa se asigure ca marfurile intra in depozit si parasesc depozitul doar cu documente. Mai trebuie sa se asigure ca acele documente sunt pastrate si arhivate.

Ce face un gestionar

Un gestionar care lucreaza intr-un depozit logistic face urmatoarele activitati:

  • gestioneaza marfurile din depozit si are grija ca marfurile sa iasa si sa intre in depozit doar cu documente. De asemenea, trebuie sa se asigure ca trimite produsele corecte, in cantitatea corecta la clientul corect, conform comenzilor;
  • gestioneaza si conduce echipa care se afla in subordine si se asigura ca ei isi indeplinesc sarcinile de serviciu. El gestioneaza aceasta echipa atat administrativ cat si managerial;
  • este responsabil de atingerea obiectivelor depozitului;

Conform legii gestionarul este responsabil pecuniar de bunurile din depozit. Asta inseamna ca i se pot opri bani din saalriu daca lipsesc produse din depozit.

Pentru asta, tot conform legii, firma ii poate retine lunar o suma de bani ca si garantie pentru a putea acoperi eventualele pagube produse asupra produselor prin manipulare. De asemenea suma trebuie sa poata acoperi si lipsurile din depozit. Lipsa sau deteriorarea produselor se constata prin inventar.

Una din greselile mari care se fac la companii este ca anumite persoane intra in depozit in lipsa gestionarului. Asta e o greseala pentru ca daca sunt altfel de cazuri gestionarul poate folosi aceste situatii pentru a justifica lipsurile din depozit.

Daca esti interesat sa afli mai multe despre logistica te rog sa vii la cursurile nostre de logistica.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *