Cat costa un WMS?

wms

wms

Oare stie cineva de la inceput cat costa un sisteme informational de genul acesta? WMS (warehouse management systems), pentru cei care nu stiu, este un soft care va ajuta sa faceti managementul depozitului si a operatiunilor din depozit. WMS, ca solutie software incepe sa gestioneze operatiile si procesele de la usile de intrare ale depozitului/depozitelor si termina gestionarea acestor procese la portile de iesire ale depozitului/depozitelor. O astfel de solutie software se poate integra cu sistemele ERP (enterprise resource planning) prin intermediul sistemelor EDI (electronic data interchange).

Un astfel de sistem poate sa coste de la citeva mii de euro (am gasit pe eBay o solutie de vreo 2000 de euro) pina la citeva sute de mii de euro, depinzand foarte mult de solutie, furnizor, implementator, complexitatea operatiunilor de logistica si de modulele achizitonate. Da, trebuie sa stiti ca o astfel de solutie este o solutie complexa, iar solutiile premium sunt construite modular in ideea de a oferi clientului doar ceea ce are el nevoie la acel moment si putand sa dezvolte solutia pe masura ce nevoile clientului de maresc, o astfel de abordare ducand la o reducere de costuri si la plata solutiei pe masura ce ai nevoie de ea.

Cat costa totusi o astfel de solutie WMS?

Greu de spus intr-o astfel de etapa, deoarece daca, licentele au un pret oarecum fix si se poate determina numarul corect, in partea de implementare lucrurile sunt mai complicate, iar aici costuri pot avea variatii mari. Exista totusi o solutie care va garanteaza costurile finale, e vorba de solutia WebWMS, singura solutie gratuita din piata (nu necesita licentiere pentru solutie sau server) si care va garanteaza contractual suma maxima pe care o platiti. Vezi detalii despre cat costa WebWMS aici.

O astfel de solutie, in principiu, nu va poate aduce reduceri de costuri care sa fie mai mari de 30%, iar pretul total al solutiei ar trebui sa fie corelat cu perioada maxima de amortizare a investitiei (perioada care poata sa fie maxim 2 ani pentru companii medii si maxim un an pentru companii mari).

Luand in calcul toate aceste aspecte ar trebui ca o astfel de solutie sa se incadreze undeva, ca si buget, intre 0.2% (valoarea poate scadea si sub 0.2% in functie de numerul de licente cumparate si cifra de afaceri a companiei) si maxim, maxim (spun maxim de 2 ori pentru ca sunt foarte darnic cu valoarea maxima) 0.8% din cifra de afaceri. De obicei, o solutie profesionala si buna coboara sub 0.5% din cifra de afaceri, iar toti marii furnizori de astfel de solutii iau in calcul aceste valori atunci cand isi calculeaza bugetele de venituri. Totodata, aceste cifre sunt niste cifre reale coroborate cu posibilitatile de reducere de costuri pe care o astfel de solutie o ofera.

Cifre exacte va pot fi oferite de catre furnizorii de astfel de solutii, dar trebuie sa aveti mare grija cu ofertele pe care le primiti, deoarece unele din aceste oferte nu sunt corelate cu reducerile realede costurile pe care vi le poate aduce.

E bine ca intr-un astfel de proces sa apelati la profesionisti. Bazandu-ne pe experienta din consultanta am dezvoltat un WMS pe care il oferim gratuit companiilor. Detalii despre WebWMS – WMS gratuit gasiti aici:

WebWMS solutie gratuita de WMS

WebWMS solutie gratuita de WMS