Calcul cost/km

Fisierul de calcul exel pentru calculul cost/km a fost cerut de foarte multi dintrei voi si de accea am decis sa il fac intr-un format mai usor de utilizat, in format web. Aplicatia ruleaza simplu: trebuie sa introduceti datele cerute , apoi va calculeaza costurile si va lasa sa faceti ceva simulari modificand anumiti parametri inportanti.

E un instrument util si usor de utilizat, dar totusi, pentru cei care nu stiu la ce se refera campurile va dau citeva explicatii in continuare:

Tip Auto – se alege din lista derulanta tipul auto. Daca nu il gasiti alegeti Alt tip.

Moneda – se alega moneda in care se calculeaza costurile. Atentie, va rog introduceti valorile ori toate cu TVA ori Fara TVA.

Nr luni in …- se introduce numarul de luni in care se foloseste mijlocul de transport. Valoare implicita 12.

Nr ani in ….- se introduce numarul de ani in care se amortizeaza. Valoare implicita 12.

Valoare vanzare…- este valoare la care vindeti mijlocul de tranport, atunci cand veti decide sa-l vindeti.

Km /luna – numarul de km medii lunari pe care ii face mijlocul de transport.

Capacitate paleti – nr de paleti maxim care ii poate transporta.

Km medii pe cursa – nr de km medii pe o cursa completa. (se foloseste pentru a calcula costul-pretul pe palet).

Valoare inlocuire – valoare unei masini noi care o va inlocui pe aceasta (se introduc aici toate costurile: leasing, izotermare, instalatie de frig, caroserie etc – daca e cazul).

Asigurari casco – suma medie totala pe care o platiti pentru casco pe an.

Rca mediu..- suma medie pe care o platiti pe RCA pe an (este medie pentru ca trebuie luata in calcul pe periaoda de amortizare a masinii).

Asigurari marfa – suma medie pe care o platiti pe asigurarea de marfa pe an.

Cost licenta transport – suma medie pe care o platiti pentru licenta de trnasport (licenta de transport+executie+autogara+cursuri persoana desemnata etc).

Taxe drum pe an- suma medie pe care o platiti pe taxele de drum pe an.

Impozit pe an – suma medie pe care o platiti pentru impozit pe an.

Reparatii pe luna –  suma medie pe care o platiti pentru reparatii (piese+manopera) pe luna excluzand schimburile de ulei.

Cost ulei…-  suma medie pe care o platiti pentru ulei si filtre la un schimb.

Km schimb ulei – nr de km la care se fac schimburile de ulei.

Cost set anvelope –  suma medie pe care o platiti pentru un set de anvelope.

Consum combustibil..- consumul de combutibil mediu /100km.

Pret combustibil –  suma medie pe care o platiti pentru 1 litru d ecombustibil.

Salariu sofer – costul total mediu cu salariul soferului pe luna (este costul total nu salariul brut sau net al soferului).

Bonus Sofer ..-  suma medie pe care o platiti pentru 1km efectuat de sofer.

Cost administrare ….-  suma medie pe care o platiti pentru toate celelalte costuri : salariu administrator flota raportat la o masina, costuri de regie, costuri de inregistrare firma, costuri utilitati, costuri contabilitate, emitere facturi etc. Atentie! toate trebuiesc raportate la o singura masina.

Grad de incarcare…- gradul mediu de incarcare masina. EX : aveti o cursa Bucuresti – Brasov – Cluj. La intoarcere mergeti pe gol pina la Targu Mures de unde va intoarceti incrcat la Bucuresti. Daca toata cursa  Bucuresti – Brasov – Cluj – Targu Mures – Bucuresti a avut 1000km (e doar un exemplu nu stiu daca e atat sau nu) si Cluj – Targu Mures (unde ati mers pe gol) 200 de km, atunci gradul de incarcare al cursei este de 75%. Valoare implicita 80%.

Profit cu….- profitul ca care doriti sa vindeti cursele. Valoare implicita 20%.

Este obligatoriu sa fie completate toate datele, iar apasarea butonului submit va va duce intr-o pagina in care se calculeaza pretul si costul pe km si pe palet si ponderea costurilor in costul total.

In partea de jos vi se da posibilitatea de a modifica datele principale si de a face evntuale simulari. Dupa modificarea datelor pentru afisarea noilor valori trebuie sa apasati submit.

Utilizare aplicatiei presupune inregistrarea dumneavoastra ca si utilizator.

Aplicatia se poate accesa aici:

Calcul cost / km

si tot in aceasta pagina gasiti un link unde va puteti crea user si parola.

Atentie! parola si userul trebuie sa contina DOAR combinatii de cifre de la 1-9 si litere si trebuie sa fie mai mari de 6 caractere. Altfel de caractere nu sunt acceptate. Daca introduceti altfel de caractere va lasa sa creati user si parola dar nu va lasa sa va logati.

Adresa de email trebuie sa fie una valida deaorece vi se va trimite un cod de confirmare la adresa de email pe care o declarati. confirmarea codului se face conform instructiunilor din acel email. Fara confirmarea codului nu veti putea accesa sectiunea.

Succes!

Update: Daca vrei sa faci urmatorul pas important pentru business-ul tau ar fi bine sa te gandesti la un TMS (soft de management al transporturilor). Noi avem unul „la cheie” care e simplu, usor de utilizat si il putem aduce oricand sa respecte cerintele tale (asta daca nu o face deja). vezi detalii aici: TMS – soft transport .

Eveolutia afacerii tale de transport va duce mai devreme sau mai tarziu catre deschiderea unui depozit. Noi am dezvoltat o solutie WMS (management depozit) pe care ti-o putem oferi gratuit. Vezi detalii aici: WebWMS – WMS gratuit .

In fiecare an organizam cursuri de logistica (de obicei in luna MAI). Daca vrei detalii le poti avea aici: Cursuri logistica